Aktuális tudnivalók

Általános

Lezárult a GENERALI Nagy Diák KRESZ-teszt.

 

Kimagasló érdeklődés mellett zárult a GENERALI Nagy Diák KRESZ-teszt 2018. évi versenye . Az online tesztet 14 000 fiatal töltötte ki, s közülük került ki az az 1000 – játékszabály szerint jogosult – versenyző, akik meghívást kaptak a középdöntőbe, ahol a közönség és sztárvendégek előtt is bizonyíthatták, mennyire ismerik a közlekedési szabályokkal kapcsolatos kérdéseket.

 

 

A GENERALI Nagy Diák KRESZ-teszt egy háromfordulós nyereményjáték, melynek keretében 2018. február 05. és április 22. között volt kitölthető a DUE által, az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság szakértői bevonásával fejlesztett online KRESZ-teszt a www.nagydiakkreszteszt.hu weboldalon.

 

A Játék második, személyes jelenlétet igénylő fordulójában szintén Kresz kérdésekre kellett választ adni. A középdöntőben derült ki, ki a legjobb 12 versenyző, akik egy látványos döntőben mérték össze tudásukat. A középdöntőre és a döntőre 2018. május 11-én a 25. jubileumi Sajtófesztiválon került sor a budapesti Tesla Rendezvényközpontban. A legjobb online kitöltők meghívást kaptak a középdöntőre, amelyet követően regisztrálni tudtak a versenyre.

 

A második fordulóból a harmadikba jutott 12 legjobb eredményt elérő játékos az online teszt kitöltése előtt választott, hogy melyik fődíjért indul: a komplex jogosítványszerzési lehetőségért vagy a robogóért.

 

A KRESZ tematikájú kvíz vetélkedők első helyezettjei nyerték meg a GENERALI Nagy Diák KRESZ-teszt fődíjait – a jogosítványt Bálint Szilárd nyerte Vecsésről, míg a robogó gazdája Balogh Máté lett Tamásiból.

 

Szívből gratulálunk nekik!

 

A legtöbb online kitöltővel büszkélkedő középiskola a budapesti BVHSZC Gundel Károly Szakképző Iskolája, aki egy négyórás, interaktív gyakorlati elsősegély kurzust nyert 50 fő részére a Generali a Biztonságért Alapítvány jóvoltából.

 

 

 

Az esemény napján, az Országos Ifjúsági Sajtófesztivál keretében a versenyzők találkozhattak a legmenőbb mai magyar vloggerekkel – Ábel Von Müller, Ungdani, CultureGeeks, Nana, Mozdulj ki!, de ott volt Herczeg Hajnalka és még sokan mások a YouTube-ról.

 

Továbbá ismert autóversenyzők, híradósok, médiaszemélyiségek, sztárszínészek szórakoztatták a résztvevőket. Az OLTÁRI CSAJOK és PÁL UTCAI FIÚK, a CSODÁK TÁRHÁZA, a TripArt a színház és a tudomány szerelmeseihez szólt. De láthattuk Farkas Franciskát, Ember Márkot, Nagy Ervint, Puskás Petit, a Holnap Tali! sztárjait és még sokan másokat is!